Over Hinke

img_1454

Mijn naam is Hinke Hoeksma, aangenaam. Geboren in 1985 en op mijn 26ste afgestudeerd aan de Academie Minerva te Groningen. Ik ben maker van tot de verbeelding sprekende jeugdtheatervoorstellingen, vormgever van grafische advertenties en kundig als lichttechnicus.

Hinke Hoeksma als theatermaker

“Ik raak geïnspireerd door de verbeeldingskracht van kinderen en daarmee de bezoekers van mijn voorstellingen. Een kind heeft een rijke fantasie en juist díe fantasie leent zich uitermate voor het maken van jeugdtheater”.

In 2013 ben ik begonnen met een pilot op het festival De Worteldagen in Norg, Drenthe. Het begon met een paar woorden op papier, toen ontstond er een script, zocht ik een groep acteurs bij elkaar en begon ik twee weken voor aanvang met de repetities. Dit resulteerde in BEN NIET BANG. Mijn debuut als theatermaker. Twee jaar later, in 2015, mochten we met deze voorstelling de derde prijs in ontvangst nemen, binnen de categorie Publieksprijs op het festival Delft Fringe.
De voorstellingen van Hinke Hoeksma Producties bevinden zich vaak op fictieve plaatsen, bevatten dagelijkse onderwerpen over keuzes maken tussen goed en kwaad, met hier en daar een knipoog naar een bekend sprookjesfiguur of – verhaal. Dat geeft een punt van herkenning, die soms niet altijd door kinderen, maar wel door ouders wordt opgemerkt. Dat maakt de voorstellingen van Hinke Hoeksma Producties geschikt voor jong en oud.

“Jeugdtheater voor alle leeftijden.”

BEN NIET BANG was het begin van mijn carrière als theatermaker, want al snel volgde de tweede voorstelling De Reis van Onschatbare Waarde waarmee we op diverse festivals in Nederland hebben gespeeld, daarna MENERO in twee theaterzalen in Groningen en de meest recente productie Prins Zes, een verdraaid sprookje die maar liefst 33 voorstellingen heeft gespeeld.

Hinke Hoeksma als grafisch vormgever

Voorafgaand aan mijn afstuderen in 2011 heb ik een studie gevolgd en afgerond tot Grafisch vormgever aan het CIBAP Vakcollege te Zwolle. Naast mijn werk als theatermaker voorzie ik diverse bedrijven in Nederland van advertenties en commercials. Met oog voor detail verzorg ik de meest uiteenlopende creaties, geschikt voor druk en online.

Interesse? Vraag naar de mogelijkheden. Mail hinkehoeksmaproducties@gmail.com

Hinke Hoeksma als lichttechnicus

Gedurende mijn studie aan Academie Minerva te Groningen heb ik, voor interne en externe (school)projecten. ervaring opgedaan als lichttechnicus. Ik ervaarde het plezier achter de lichttafel en heb mijn technische kennis verder ontwikkeld tijdens een stage als lichttechnicus bij een professionele Nederlandse theatertour.

Momenteel ben ik vaste lichttechnicus van de jaarlijkse professionele producties van een Nederlandse dansstudio en op afroep beschikbaar voor een lokaal evenementenbureau.

Hulp nodig tijdens jouw amateur, semi-professionele of professionele theatervoorstelling of uitvoering? Mail hinkehoeksmaproducties@gmail.com voor meer informatie.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s