Als student

2011

TWIST – scenografie en regie

Afstudeervoorstelling Academie Minerva
Korte voorstelling over hoe de mens door invloeden van buitenaf wordt aangestuurd. In samenwerking met twee acteurs: Jillis Slingerland en Rikus Brederveld.

ALL IS EVERYWHERE – scenografie, licht- en kostuumontwerp
A Blind Date?

Codarts Dansacademie, Rotterdam
Een samenwerkingsverband tussen een choreograaf (Codarts), een componist (HKU) en een scenograaf (Academie Minerva). In 2,5 week hebben we een voorstelling gemaakt over het sociale gedrag van de mensheid in de openbare (wacht)ruimte. The outside and the inner world.

2010

DE OUDE BOOM VAN SOFIAN – regie- en productieassistentie en voorstellingstechniek

Theater Terra/OLBE produkties, Amsterdam
Samen met twee acteurs ben ik met deze voorstelling op tournee gegaan en hebben we zowel in Nederlandse als in Belgische theaters gespeeld. Van regie-assistentie tijdens de repetities, tot het rijden van de vrachtwagen, de opbouw en het draaien van de voorstelling op licht en geluid.

LATER – theatermaker en performer
Worteldagen Kleinschalig Theaterfestival

Stichting Amonet, Norg
In Pelincks Tuin heb ik een voorstelling gemaakt over de verloren fantasie van volwassenen. Ik nam het publiek mee terug naar hun kindertijd. Van hoe je als kind droomde van wat je later wilde worden en dan de verkleedkist open trok om je als prinses, held of klusjesman te verkleden.

THE LION KING EN HET LEVEN OP DE SAVANNE ON ICE – decoradvies en voorstellingstechniek

Kunstrijclub, Groningen
Voor een spectaculaire ijsshow in Kardinge heb ik de makers een decoradvies geboden, waarmee op het koude ijs toch een Savanne kon worden uitgebeeld.

2009

DIEPLINK#2.MATCH! – theatermaker, ontwerp performance en voorstellingshost

Jonge Harten festival, Groningen
Voor de cursus “Sing Along Song” (binnen de voorstelling DIEPlink) heb in een ontwerp gemaakt waarbij het publiek door middel van een spel een lied schreef.

THE VIOLENCE OF BEAUTY AND SUCCES – theatermaker en performer

Choreografieworkshop i.s.m. Codarts Dansacademie Rotterdam
Een samenwerkingsverband tussen vier choreografen uit Rotterdam en vier scenografen van Academie Minerva. In één week hebben we een fragmentarische performance gemaakt over het geweld van schoonheid en succes.

SCHADUWKUBUS – theatermaker en performer
Worteldagen Kleinschalig Theaterfestival

Stichting Amonet, Norg
In een oude smederij heb ik een voorstelling gemaakt over de vrouwelijkheid binnen een rauwe, mannelijke smederij. Het personage uit de voorstelling faalt en neemt afscheid van deze plek.

HIT IT OR QUIT IT – voorstellingstechniek (specificatie: licht)

Performanceworkshop Noord Nederlands Toneel, Groningen
Een samenwerkingsverband tussen zes acteurs van de Toneelacademie in Maastricht en zes scenografen van Academie Minerva. Onder leiding van Ko van den Bosch. Voor vier weken gevestigd in De Machinefabriek van het NNT in Groningen. Op basis van kleine performances is er een voorstelling ontstaan, waarvan ik met name de lichttechniek op mij genomen heb.

Vervolgvoorstelling in Theater Bellevue, Amsterdam

2008

TIJD DODEN – theatermaker en performer
Worteldagen Kleinschalig Theaterfestival

Stichting Amonet, Norg
Op Camping Norgerberg in Norg heb ik een voorstelling gemaakt waarin ik op een vrij letterlijke wijze de tijd heb gedood. Om mij heen had ik diverse klokken verzamelt waar ik de wijzers vanaf afhaalde en begroef.

DICHTERBIJ: MADE IN HOLLAND – scenografie

Jongerenproject Noord Nederlands Toneel, Groningen
Een samenwerkingsverband tussen vier scenografen van Academie Minerva, zes regisseurs en zestig jongeren die in de een week een voorstelling maken naar aanleiding van het thema “Made in Holland”. Onder leiding van eindregisseur Floris van Delft. Voor het decor (een gecombineerd concept) hebben we de dijken en de grachtenpanden in Nederland op creatieve wijze vormgegeven.

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s