De tweede akte

Over slechts een paar dagen mag de prinses, bijgestaan door haar prins, het podium weer betreden, en wel in het mooie Baarn op het Cultureel Festival, dat in het teken zal staan van de producties die het komende theaterseizoen (2019/2020) te zien zullen zijn. Waaronder, het tweede deel van de tournee van Prins Zes, een verdraaid sprookje natuurlijk.

IMG_1789

In de afgelopen maand hebben we echter niet stilgezeten, want naast een hoop geregel om alles voor het najaar in goede banen te leiden hebben we ook de heuse Prins Zes trailer opgenomen. En denk dan niet aan een film- of paardentrailer, maar aan een theatertrailer ter promotie van de voorstelling. Eigenlijk hadden we die al veel eerder willen opnemen, maar als je ziet op welke locatie we de trailer hebben opgenomen, is het ’t wachten meer dan waard geweest. Na wat heen-en-weer gemail met de locatie, het wassen van de kostuums en het organiseren van de benodigde rekwisieten zijn we op 18 augustus afgereisd naar Zeewolde, naar het pannenkoekenhuis en speelpark ‘Hans en Grietje’. Een park en restaurant, geheel in het teken van het Grimm-sprookje Hans en Grietje. Ik zag de foto’s en dacht: JA! Dit is dé perfecte plek voor het opnemen van een theatertrailer. En zo geschiede.

IMG_1863We mochten buiten (voor) de openingstijden het restaurant betreden, om de datingscene uit de voorstelling op te nemen aan één van de bewegende tafels. Jawel, je leest het goed. Je kunt eten aan bewegende tafels. Het maakt je etentje en je date extra spannend, dat kan ik je wel vertellen…

Vervolgens hebben we tussen de regenbuien door de buitenscènes opgenomen. En na de neerslagkansberekening van 80% die dag hebben we het enorm getroffen, want het viel reuze mee. En anders, hadden we de miezerregen gewoon weggephotoshopt. Simpel zat! We vlogen van kasteeltrap naar het spookhuis en terug en hebben als souvenirtje de halve zandbak mee naar huis genomen. Maar, het resultaat mag er wezen.

Inmiddels tellen we af naar onze eerste speeldag van het tweede deel van de tour, de tweede akte. De kostuums worden weer afgestoft, het decor weer opnieuw gesorteerd en het busje staat weer vol verwachting op ons te wachten. We gaan weer terug op tour! Van de Laanstraat in Baarn tot Kasteel de Haar in Utrecht, we worden nog eens beroemd!

Eerstvolgende voorstelling:
7 september 2019 | Prins Zes, een verdraaid sprookje (preview) | Cultureel Festival, Baarn | 13:15 uur | Cultureel Podium, Laanstraat

Bekijk hier de trailer van Prins Zes, een verdraaid sprookje:

Door hinkehoeksma

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s