Friezin in Brabant

De afgelopen twee maanden zijn omgevlogen en tegelijkertijd voelt het alsof er een heel jaar is verstreken. Op 26 mei 2019 begonnen we aan het Prins Zes avontuur, met de eerste try-out in de Theatermijn in Koog aan de Zaan en nu is daar de zomerstop. Nog nooit heb ik het woord Zomerstop gebruikt, omdat de voorstellingen van Hinke Hoeksma Producties altijd sporadisch waren. Niet met Prins Zes, want Prins Zes heeft een échte speellijst, een tournee zowaar. En nu mogen we even uitademen.

We hebben prachtige voorstellingen gespeeld, zonnig ook. Zo stonden we op 29 juni op het Tuintonenfestival in Watergang, waar de temperaturen boven de 30 graden uitstegen. Het was tevens de eerste dag in de geschiedenis van het gezelschap dat ik, de maker, níet aanwezig was bij de voorstelling.

Gelukkig heeft Lotte van mij het stokje overgenomen en met de acteurs gezorgd voor twee waanzinnige voorstellingen, voor het altijd fijne publiek in Waterland. Na afloop mocht ik nagenieten van de foto’s en de verhalen. Om me vervolgens voor te bereiden op de Prins Zes-vakantie, ook wel het Taribush Kuna Festival genoemd. Van 18 t/m 21 juli hebben we met Prins Zes maar liefst vier dagen, maar liefst víjf voorstellingen gespeeld, bij weer, wind, onweer en zón. Voor de leukste kindjes en ouders, met inbreng van o.a. een eenhoorn, elfjes en een criminele heks?

We stonden op dé A-locatie, het Bostheater waar we een prominente plek van het festival mee innamen. En alles was tiptop in orde. In de ‘participatie‘ werd gezorgd voor eten en drinken en op de nabij gelegen camping De Meisterhof was plek voor ons tentje. Slechts 900 meter vanaf het festival, langs veertien bomen met eikenprocessierupslint. Maar, eerlijk is eerlijk. De organisatie had gestofzuigd. De jeuk viel reuze mee.

En om dan te bedenken dat we even konden uitrusten na vier dagen in het Nationaal Park Dwingelderveld? Mooi niet. Want terwijl de graadmeter alsmaar steeg en er inmiddels 38 graden werd voorspeld, stonden we op woensdag 24 juli met ons sprookje in Natuurtheater de Kersouwe in Heeswijk-Dinther. Voor allen die hiermee onbekend zijn; zeg maar, Brabant! Aangekomen in de ochtend was het al een zweetpartij, maar we kwamen met goede moed en toen het publiek binnen druppelde en ik besefte dat ik – behalve de familie van de spelers- níemand kende bekroop mij een intens gevoel van trots. Op dat ik, als Friezin in Brabant toch een zaal kan vullen in het Brabantse bos. Wat wil je nog meer?

Foto: Chloë van Dijk

Als cadeautje mocht ik nog één keer vóór de zomerstop genieten van de prins en prinses die misschien wel de béste voorstelling hebben gespeeld, tot dusver. Applaus na de handshake, de leukste publieksparticipatie, leeggegooide kopjes thee en een ‘chant‘ waar je U tegen zegt. Na afloop besloten we zelfs nog een schepje bovenop de Meet & Greet te doen en die houden we erin. Daarom, bij deze de primeur:

Vanaf nu, na élke voorstelling van Prins Zes, is er naast de gelegenheid om op de foto te gaan met de spelers, ook de mogelijkheid om de ‘Secret Handshake’ uit de voorstelling te leren van Prinses Dante, of van Hugo.

Wij genieten van onze – al zeg ik het zelf – welverdiende pauze. Om vervolgens vanaf september, op 7 september op het Cultureel Festival Baarn weer (nieuw) leven in Prins Zes te blazen.

Door hinkehoeksma

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s