Zomerse première

Vandaag is het precies één week geleden dat we in de vroege ochtend, in een volgeladen Citroën Berlingo (via Linker Verhuur) afreisden naar Zuid-Holland. Iets minder dan één week na de try-out in Koog aan de Zaan, voor vrienden, familie en theatermijners, hebben we op zaterdag 1 juni onze premiére van ‘Prins Zes, een verdraaid sprookje’ gespeeld. En dat deden we op het Delft Fringe Festival aan de Donkerstraat in Delft.

Foto: Rémon Beeftink

Donkerstraat 62

Bij aankomst worden we hartelijk verwelkomd door onze locatiehoudster Anneke, die met koffie en boterkoek meteen onze harten steelt. En dan heb ik het nog niet eens over de prachtige hofjestuin waar we het weekend zullen spelen. Een tuin met een stijlvolle rozenmuur die perfect aansluit bij het decor van Prins Zes. Tijd om uit te laden!

We delen de locatie met cabaretier Arbi El Ayachi, maar gelukkig maakt hij er geen probleem van zijn voorstelling in ons decor te spelen. Een pak van mijn hart, want het wordt een warm weekend.

Foto: Gwenyth Janssen Lok

We krijgen te horen dat onze voorstelling is opgenomen in de Fringe 4 Kids Tour, de tour die langs twee jeugdvoorstellingen gaat. En een half uur voor aanvang zijn de eerste gasten (al) gearriveerd. Rebecca en Jaimy nemen nog één keer de voorstelling door. Zijn alle rekwisieten geprept? Is de jurk dichtgesnoerd? Zijn de kapsels nog in tact? Is de looproute vrij gemaakt? Zit de Aloë Vera zit waar het zitten moet? We hebben vertrouwen. Jaimy wordt Hugo en betreedt het zojuist gecreëerde podium. De voorstelling kan beginnen!

De voorstelling gaat als een trein en voor we het weten zit de premièrevoorstelling er op. De eerste voorstelling voor kinderen en wat ben ik, zijn wij, blij met de uitkomst. De publieksparticipatie werkt (als een malle!) en kan zelfs nog wat uitbreiding gebruiken. De voorstelling wordt goed ontvangen en ik kan mezelf niet gelukkiger prijzen.

Na de première en de felicitatie van Fringe-baas Rémon Beeftink mogen we gewoon nóg een keer. En die voorstelling gaat zowaar beter dan de eerste! Meer pit, meer plezier!

Foto: Gwenyth Janssen Lok

En dan zit dag 1 in Delft erop. Maar we gaan (nog) niet naar huis. Nog lange niet… We gaan namelijk, met gróte dank aan de organisatie van het festival naar het gastgezin in Den Haag waar we allerhartelijkst zijn ontvangen, heerlijk hebben gegeten en geslapen.

Dag 2 in Delft breekt aan, we mogen nog een keer! Het is 31 graden in Delft, maar er staat een windje, een briesje. We moeten zelfs ons decor zekeren, om te voorkomen dat het wegwaait.

Terwijl ik me ontferm over het herinrichten van het Prins Zes decor, gaan Rebecca en Jaimy de stad in. Om vervolgens terug te komen met, zoals gepland, een zomerbroek, een IJsje (payback!) én… waterpistolen! 🔫 Doelwit: ondergetekende.

Foto: Edwin Pauptit

We spelen vervolgens nog twee voorstellingen en een geïmproviseerde epiloog voor de buren. Al dan niet met inbreng van de zojuist aangeschafte waterpistolen.

Na vier voorstellingen dit weekend gaan we moe, maar zéér voldaan en immens trots terug naar huis. Om te kunnen zeggen: Delft tot woensdag!

Génestetkerk

Het is woensdag 5 juni. We gaan terug naar Delft, voor twee voorstellingen in de Génestetkerk aan de Oude Delft.

Foto: Erwin van Tongeren

Na een heerlijke Starbucks-traktatie en de bespreking van iets héél spannends, komen we met horten en stoten aan bij de kerk. Uitladen in snel tempo, auto parkeren, een paar telefoontjes plegen en dan opbouwen.

We hebben vandaag de kerk voor onszelf, omdat onze collega jeugdtheatermaker helaas zijn voorstellingen heeft moeten annuleren. Al snel hebben we onszelf én het decor geïnstalleerd en zijn we er klaar voor de eerste gasten te ontvangen.

Foto: Erwin van Tongeren

We spelen vandaag twee voorstellingen voor een klein publiek, voor hele lieve kindjes die zichtbaar enorm genoten van het verhaal van Prins Zes. Ook al was het soms even spannend! Ik denk dat de kinderen die zijn komen kijken zich heel speciaal hebben gevoeld. Ze mochten meedoen en zelfs de kroon op voor de foto met Prinses Dante.

Vandaag sluiten we ons Delft Fringe avontuur af, met een laatste bezoek aan het Rietveld Theater en een ongezond diner van de grote M.

Foto: Erwin van Tongeren

Heel veel dank aan de locatiehouders, het gastgezin en de organisatie van het Delft Fringe Festival. Tot Fringe! Maar eerst, onze volgende voorstelling in Het Kasteel van Rhoon, tijdens de Dag van het Kasteel op maandag 10 juni.

We zien je graag bij één van onze voorstellingen! PING!

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s