Zes tompoucen, twee acteurs, één regisseur

Het is zaterdag 12 januari 2019. De dag van de eerste repetitiedag van Prins Zes, een verdraaid sprookje. Na lang beraad, bezoek aan repetitieruimtes en veel, heel veel

20190112_115836
mailcontact, is de keuze gevallen op Kunstlinie Almere Flevoland. De studio’s van KAF Open zijn perfect voor de repetities van Prins Zes en bovendien zeer gunstig voor de portemonnee.

Ditmaal ben ik de eerste die van huis vertrekt, om op tijd in Almere aanwezig te zijn. Met de kostuum-koffer onder mijn arm en het script in mijn rugzak, stap ik in de trein. De route Groningen-Almere Centrum ga ik binnenkort kunnen dromen. Aangekomen in het centrum van Almere vind ik mijn weg naar de HEMA, voor de traditionele ge

img-20190113-wa0004
baksbestelling en een geïmproviseerde lunch voor ons drieën. Gelukkig ligt KAF Open op loopafstand van het station én de HEMA, waardoor ik netjes voor 12:00 aanwezig ben om mezelf te introduceren én de sleutel kan ophalen.

Als iedereen is gearriveerd en de koffie besteld is bij Aaron (de barman), worden we naar onze studio begeleid. Studio Stad is aan ons toegewezen, ook wel de fotostudio genoemd. Een ruime studio, voorzien van fotografie equipment, maar ook een eenvoudige tafel, stoelen en een luxe fauteuil. Uiterlijk heb ik die al snel toegeëigend als regisseursstoel.

Na de lunch en het memorabele foto-moment met de Instax camera en de tompoucen kwam het script weer op tafel. Allereerst hebben we natuurlijk

20190112_123740
de scriptlezing van 17 november herhaald, waarna we aan de slag zijn gegaan met scène 1. Meteen ook de langste scène van het gehele script. En om de acteurs écht hun karakter te leren kennen, stop ik vanaf nu zo nu en dan de repetities, voor een Acting Exercise. En denk dan niet aan gewichtheffen of hardlopen, maar aan bijvoorbeeld een ‘Karakter interview’ of een fysiek spel. Wie is Dante? En wie is Hugo? En wat heeft Rebecca aan Jaimy en vice versa?

Er is nog genoeg werk aan de winkel om van Rebecca Prinses Dante te maken en van Jaimy de onwetende Hugo, maar – met wat we bereikt hebben op repetitiedag 1 – ben ik ervan overtuigd dat het helemaal goed gaat komen. Ik heb er alle vertrouwen in.

20190112_131552

Dit was repetitiedag 1 van 11. Nog éven en de personages komen tot léven.

Tot over twee weken!

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s