“Lekker koud, met zo’n kroon”

Afgelopen maandag stond in de agenda als “Photoshoot Prins Zes”. Daar waar ik eerst van plan was één van de hoofdpersonages artistiek langs een weg te laten poseren – is die kunstacademie niet voor niets geweest, dacht ik nog – besloot ik tóch te kiezen voor de sprookjesachtige charme van een kasteel. Of iets wat daarop lijkt.

Het werd Amersfoort.

Voor Rebecca (ter Mors) op steenworp afstand, voor mij en fotograaf Alfred (Meester) toch nog een halve wereldreis. Maar, zowel de fotograaf als ondergetekende, was niet te beroerd in de auto te stappen en naar Amersfoort te rijden. Waar vindt je nog zo’n fotograaf?!

Omdat ik in het bezit was – en ben – van dé jurk besloot ik eerst Rebecca op te zoeken in Utrecht. Het was immers makkelijker om vooraf kap en grime te doen en het kostuum alvast aan te trekken. Want, geloof me, het aantrekken van het kostuum gaat niet zonder slag of stoot.

Toen alles zat waar het zitten moest, zijn we naar Amersfoort gereden.

We ontmoetten Alfred bij de Monnickendampoort. Eén van de poorten van de stadsmuur rondom de stad Amersfoort. Als je de stadsring, de parkeergarage en het restaurant wegdenkt, is het net een poort uit een sprookje. De ultieme locatie voor onze photoshoot.

Alfred was zo vriendelijk geweest enkele statieven en flitsers mee te nemen. Ik stond zelf versteld van hoe professioneel we eruit zagen. Niets te klagen.

Terwijl Rebecca de laatste hand legde aan haar make-up, met een semi-markeerstift(?), bevestigde ik nog even de kroon uit China, met Bobby-pins. All set? 3-2-1 FLASH.

Het is gelukt het beeld te creëren wat ik in mijn hoofd had. Een prinses, weggelopen, ofwel gevlucht uit het kasteel. In de mooiste jurk. Althans, dat vinden wij, samen met diverse voorbijgangers! “Je ziet er prachtig uit”. Steek die maar in je zak, Rebecca!

Het groepje mannen in pak, alsof ze net zijn weggelopen uit een meeting over zakelijke belangen, wilden ook wat zeggen. “Lekker koud, met zo’n kroon”.

Je kunt met gemak zeggen dat we het één en ander hebben los gebracht bij de Amersfoorters.

Met een 60-tal foto’s op zak, is het een wrap. Zeer tevreden bedankten we Alfred vriendelijk, die het aanbod afsloeg mee een kopje koffie te drinken, en gingen we in vol ornaat naar de stad voor een sluitdrankje. Ik stond er dan ook niet van te kijken toen één van de obers vroeg naar de gelegenheid van deze bijzondere verkleedpartij.

Daarom sloten we de dag af met een kleine promotie van Prins Zes in de Bagels & Beans, in Amersfoort.

Als je daar nu naar het toilet gaat, lees je op het krijtbord de hashtag #PrinsZes SPREAD THE WORD

Foto’s: Alfred Meester en Hinke Hoeksma

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s