Zie ginds komt de scriptlezing

Afgelopen weekend zijn de acteurs uit Prins Zes weer naar het hoge Noorden afgereisd, omdat ik ze vriendelijk doch streng had verzocht naar mijn huisje te komen voor de eerste scriptlezing.

Het was niet alleen spannend voor mij, omdat ik voor het eerst zou horen hoe de dialogen die ik had verzonnen zouden klinken, ook voor de acteurs was het spannend, want zij hadden nog geen letter gelezen. In tegenstelling tot de voorgaande drie producties heb ik dit keer niet de scripts voor de lezing per mail opgestuurd. Een verrassing voor iedereen.

Omdat zaterdag 17 november ook de dag van de landelijke intocht van de goedheiligman was, kon ik rekenen op vertraging. Al dan niet door een blokkeerder op het spoor, je weet maar nooit. Maar het geluk was met ons, want ondanks dat ze in mijn wijk werden opgehouden door een andere oude bekende, waren ze op tijd voor de geïmproviseerde lunch in studio Hoeksma. Met chocoprince-koekjes.

Na de lunch kon het script op tafel. Koekjes achter de kiezen? Timer klaar?Lezen maar! …

Ik kan natuurlijk niet al te veel weggeven, maar ik denk dat Jaimy en Rebecca hun toegewezen rol helemaal eigen gaan maken. Een kwestie van repeteren en dan komen er twee personages tot leven die je écht wilt leren kennen!

Het enthousiasme om te gaan repeteren begon meteen en ikzelf kan ook niet wachten om de geschreven scènes vorm te geven.

Aansluitend aan de scriptlezing begon voor Rebecca, prinses Dante (gender-neutraliteit, mensen!), de kostuumdoorpas en het uitproberen van het prinsessenkapsel. Het belangrijkste deel van het kostuum zit als gegoten. Helaas is het bijpassende corset te klein, maar met wat hulp van buitenaf gaan we een heel eind komen om dit passend te maken. En het prinsessenkapsel is vooral een crime om weer los te halen, maar súpermakkelijk om in elkaar te breien. Dank u YouTube-tutorial.

Het enthousiasme van de scriptlezing nemen we mee in onze repetities. We beginnen in 2019, en kunnen niet wachten!

Advertenties

Een gedachte over “Zie ginds komt de scriptlezing

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s