Het werd Prins Zes

Na een langdurige periode van inspiratieloosheid en het niet eens kunnen opbrengen van een creatief hersenspinsel, is het me na een weekendje Rome tóch gelukt om in mijn hoofd een plekje vrij te maken voor een vierde voorstelling.

Daar waar ik MENERO absoluut en zonder twijfel nog een kans wil geven, is het daar nu niet het juiste moment voor.

En toen kwam het idee voor een tweede duo-voorstelling. Na De Reis van Onschatbare Waarde in 2016, die makkelijk inzetbaar was op alle mogelijke locaties, leek het me geen slecht plan om dát concept te hervatten. En zo ontstond ‘De Verloren Prins’, ‘De Prins die gevonden wil worden‘ en uiteindelijk de vastbesloten titel: ‘Prins Zes, een verdraaid sprookje‘.

Je raadt het al, een verhaal over (o.a.) een verloren prins. Maar, ook de rol van een prinses op de vlucht is niet onbelangrijk erbij te vermelden.

Het wordt een sprookjesachtige voorstelling, zoals Ben Niet Bang ook een sprookje was, maar dan nét even anders. Met zoals van mij gewend, de menige verwijzingen naar sprookjes van Grimm en Andersen. De beste man (Hans Christian) is immers geboren op míjn geboortedag, hoe anders kan ik hem eren?

Met minimale middelen, een ready-set-go decor, een kostuum departement waar je U tegen zegt en twee van mijn vaste acteurs Rebecca ter Mors en Jaimy Slingerland in de rol van bovengenoemde, Prins en Prinses. Prinses en Prins, ben ik van plan mijn vierde voorstelling op de planken en op de markt te zetten.


Rebecca ter Mors en Jaimy Slingerland in MENERO 2017

Ik kan niet wachten om weer in de auto te stappen, acteurs op te pikken uit heinde en verre en de weg te (ver)volgen, van Watergang tot Ameland.

De Reis van Prins Zes start NU!

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s