FREEZE

Woensdag 28 februari, kaartverkoopstand MENERO bij VRIJDAG 4 maart 2018: 0

Het was een donderslag bij heldere hemel toen we hoorden dat er nog geen kaarten waren verkocht, nog geen week voor de voorstelling. En dat is dan niet omdat de flyers per ongeluk op de keukentafel zijn blijven liggen. Supermarkten, filmhuizen, theaters en het VVV kantoor, kregen de aandacht van MENERO. We stonden zelfs met bewegend beeld op reclameschermen, op alle mogelijke uitgaanswebsites, in de Uitgaanskrant én pontificaal op de achterzijde van de Uitloper, mét advertentie. Twee weken.

Opbotsen tegen het jeugdtheaterfestival vanuit de Stadsschouwburg en het Grand Theatre was nog niet zo gemakkelijk. Enigszins te wijten aan slechte research, en daardoor slechte timing. Maar 4 maart stond vast, geen weg terug.

Geen kaarten verkocht. Aflassen of afwachten? Dat was de vraag die rees. Deze vraag werd om financiële redenen snel beantwoord. We besloten door te zetten. En op vrijdag 2 maart arriveerden de acteurs in het hoge Noorden. Samen stonden we sterk. [*staan]

Op diezelfde vrijdag repeteerden we in het Platformtheater. Heel even was de hele familie compleet, Nisse, Jaimy, Rebecca, Erik en Pim. Ze waren er allemaal. Een bijzonder moment, een warm moment op die oh zo koude winterdag. Na de voorstelling met een deel van de kostuums en rekwisieten te hebben doorgelopen leek het er al goed in te zitten. Klaar om te gaan spelen, maar voor wie?

Omdat we het hele weekend in Groningen zouden verblijven regelde ik eten en slaapgelegenheid, waardoor we de volgende dag met decor en álle kostuums en rekwisieten naar het Vrijdagtheater konden gaan.

Zaterdag Techniek-dag. Een ietwat saaie dag voor acteurs, een ietwat drukke voor mij als eigenwijsje, omdat ik zelf het licht (en geluid) wil bedienen tijdens de voorstelling. Terwijl twee acteurs op pad, het ijs op, gingen met een stapel flyers hielpen de andere twee met de techniek. Een topverdeling én efficiënt. Iedereen blij!

De ultieme technische doorloop werd echter uitgesteld, omdat ik mezelf na veel belwerk in de uitzending van OOG radio had geluld. Terwijl ik boven stond te ijsberen, stond beneden de radio te livestreamen. Inception! “Nog 16 seconden…” tijdens de The Black Eyes Peas en toen was het aan mij. ON AIR. Na een vrolijk, geïmproviseerd en bovenal promotioneel interview stormde ik weer naar beneden. Dit was de laatste schreeuw om bezoekers. Vanaf nu zou de promotie zijn werk moeten doen.

De doorloop ging ruk.

Frustraties werden weggedronken met 45% Baileys bij Vapiano, sentimentele onzekerheden en één slapeloze nacht.

En toen werd het zondag. 7.30 uur (de eerste wekker), 7.45 uur (de tweede wekker), 8.00 uur (koffie) en 9.30 uur (aankomst in het theater).

De puntjes op de i gezet wat betreft techniek en op- en afgangen, ge-prept voor de laatste doorloop en luxe assistentie: “3x Ann” (Anne, Annelies en Annick) geïnstrueerd. De doorloop ging op zijn zondagse gemakje, maar beter dan die van de dag ervoor. Het vertrouwen kwam terug.

13 kaarten verkocht. Er was zowaar publiek. Na het debakel van woensdag was dat één grote opluchting. Bij aanvang werden dat er ruim 25. “Wie het kleine niet eert…”

De adrenaline deed verder zijn werk. Op wat schoonheidsfoutjes na, die stuk voor stuk ter plekke zijn opgelost, voor- én achter de schermen, hebben we ondanks álles weer een voorstelling neergezet. En wát voor één! Daar waar het in het Barontheater ontbrak aan gelach en gegrinnik, werd er op vele momenten gelachen en gegrinnikt. Zelfs bij scènes waarvan wij dachten: “Is dit grappig?”. Reactie geeft energie en dat zag je terug op het podium.

Wat ben ik trots op ons team! Op de acteurs, de hulp achter de schermen, maar ook een beetje op mezelf, omdat ik mijn eigen woorden heb waargemaakt: Ik heb doorgezet!

MENERO staat nu even On Hold. Dat leek me voor ons allen wel verstandig. Een open einde.

#MENEROFAMILY

Foto’s:

Alfred Meester | Anne Meester | Annelies Sturkenboom | eigen

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s